Love Wine and beer

Hoi mijn naam is Lonneke en ik wil u graag iets vertellen over mijzelf. Ik wil u graag vertellen over mijn kennismaking met wijn en later ook  met bier.

In het jaar 1996 hebben  mijn schoonvader ( Goof) en mijn man Michel en ik  Kandinsky overgenomen. Na vele jaren hard werken hadden we een mooie zaak gerealiseerd. Het was tijd voor gezinsuitbreiding, het geluk is ons gegeven dat we 3 jongens hebben mogen verwelkomen in ons gezin. Aangezien ik toen meer thuis was dan op de zaak, werd het tijd voor een studie. Beginnend met een cursus voor wijn heb ik de volgende diploma’s behaald:

 • SVH Wijncertificaat/wijnbrevet : februari 2009
 • Wijnacademie opleiding tot Vinoloog : Februari 2011
 • Academie voor Gastronomie : November 2011
 • Oinos wijnproefkunde : December 2012
 • SVH Gastronomie : Januari 2012
 • Betty Koster kaascursus : Mei 2015
 • StiBON ( Stichting bieropleiding Nederland ) niveau 1,2 en 3 : September 2018 tot biersommelier November 2019

Ik ben nog steeds niet uitgeleerd, en ga zeker aanvullingen zoeken in de wijn en bier wereld.

Proefavonden

Inmiddels is het voor u wel duidelijk dat ik mijn passie hierin helemaal gevonden heb en dat graag zou willen delen met jullie. Ik breng je graag wat wegwijs in de geweldige wijn en bierwereld. Vooral niet moeilijk maar toegankelijk en vooral gezellig! Dit doe ik door middel van een proefagenda in het voorjaar en in het najaar. Deze avonden zijn op donderdagavond van 19.30 tot +- 22.00 . U kunt zich daarvoor opgeven via onze website.

Heeft u interesse om samen met uw vriendengroep of familie een besloten avond te organiseren dan kan dat ook op elke avond van de week. De groep moet alleen minimaal bestaan uit 8 personen en maximaal uit 14 personen. De kosten voor deze avond zijn 39,50 p.p. en de avond duurt ongeveer +- 3 uur. Wat krijgt u hiervoor:

 • +- 8 a 9 wijnen
 • Luxe bijpassende wijn/spijs hapje
 • Water, brood
 • Professionele uitleg aan de hand van een PowerPoint
 • Een avondvullende leuke, gezellige, en smakelijke leerzame avond!

We kunnen zelf aan de hand van uw wensen een thema uitkiezen, b.v. Frankrijk, Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Zuid – Amerika, maar ook port/kaasavonden. Uiteraard kunnen we ook kiezen voor een bierproeverij , de Craft bieren zijn booming op dit moment. En laat ik nou net biersommelier zijn geworden dus ook daar kan ik u van laten genieten. Er zijn veel mooie bieren die geproefd moeten worden!

ZOEK EN BOEK

Proefagenda 2020

De avonden beginnen om 19:30 uur. Voor elke proeverij geldt dat deze doorgaat bij een minimum van 8 personen. Na het boeken ontvangt u via mail een bevestiging. Neem deze op de geboekte avond ter controle mee.v

Donderdag 19 Maart : Wines of South Africa
Zuid-Afrika is niet alleen een van de mooiste wijnlanden ter wereld, maar momenteel ook een van de meest dynamische en spannende, mede hierdoor zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen niet alleen beter, maar ook authentieker dan ooit. 39,50 p.p.
Donderdag 16 April : Wijn v.s. Bier Battle
Aan de hand van dit 4- gangen diner wordt namelijk bepaald welke drank beter bij het eten past. Is dit wijn of is dit bier ? Iedere gang wordt begeleidt door een proefglas wijn en een proefglas bier. De deelnemers brengen per gang een stem uit op hun favoriete combinatie. De drank met de meeste stemmen wint deze smaakvolle battle. 49,50 p.p.
Donderdag 14 Mei : Proef de lekkerste Lentebieren
Het is lente en dat betekent maar 1 ding , vogels die fluiten, bloemen die bloeien en genieten van de voorjaarszon ! Om de lente door te komen kun je natuurlijk niet met dorst blijven zitten. Dus zorg dat je erbij bent!! 39,50 p.p.
Donderdag 11 Juni : Rondje Europa
Op deze avond neem ik je mee op wijnreis door Europa. Van Nederland via Duitsland, Oostenrijk ,Slovenië, Hongarije en weer terug via Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. 39,50 p.p.