Love Wine and beer

Hoi mijn naam is Lonneke en ik wil u graag iets vertellen over mijzelf. Ik wil u graag vertellen over mijn kennismaking met wijn en later ook  met bier.

In het jaar 1996 hebben  mijn schoonvader ( Goof) en mijn man Michel en ik  Kandinsky overgenomen. Na vele jaren hard werken hadden we een mooie zaak gerealiseerd. Het was tijd voor gezinsuitbreiding, het geluk is ons gegeven dat we 3 jongens hebben mogen verwelkomen in ons gezin. Aangezien ik toen meer thuis was dan op de zaak, werd het tijd voor een studie. Beginnend met een cursus voor wijn heb ik de volgende diploma’s behaald:

 • SVH Wijncertificaat/wijnbrevet : februari 2009
 • Wijnacademie opleiding tot Vinoloog : Februari 2011
 • Academie voor Gastronomie : November 2011
 • Oinos wijnproefkunde : December 2012
 • SVH Gastronomie : Januari 2012
 • Betty Koster kaascursus : Mei 2015
 • StiBON ( Stichting bieropleiding Nederland ) niveau 1,2 en 3 : September 2018 tot biersommelier November 2019

Ik ben nog steeds niet uitgeleerd, en ga zeker aanvullingen zoeken in de wijn en bier wereld.

Najaar ’22

Donderdag 20 Okt : Wijn versus Bier en wat past het beste bij Wild !!
Ga met ons deze uitdaging aan ! Wat past het beste bij wild. Wijn of Bier ?

Donderdag 17 Nov : Oude Wereld versus Nieuwe Wereld.
We gaan wijnen vergelijken uit de oude wereld en de nieuwe wereld. Denk b.v. aan en Riesling uit Duitsland tegenover een Riesling uit Amerika. Of een Syrah uit Frankrijk tegenover een Shiraz uit Australië. Ben jij erbij ?

Donderdag 15 Dec : Van Bruisend naar Port en Kaas.
We starten de avond met verschillende mousserende wijnen en eindigen met port en kaas. Unieke proeverij zo net voor de kerstdagen 😉

De avonden beginnen om 19.30. de kosten voor deze wijnavonden zijn 49,50 p.p.. Uiteraard worden de avonden begeleid met bijpassende hapjes.

Interesse ? U kunt zich opgeven via onze website. www.eetcafe-kandinsky.nl

Agenda en reserveren

Reserveer je plek(ken) voor de komende proefavonden en betaal gemakkelijk online.


Proefavond rondje…

49.50

Artikelnummer: N/B Categorie:

Extra informatie

Datum

Donderdag 20 Okt : Wijn versus Bier en wat past het beste bij Wild !!, Donderdag 17 Nov : Oude Wereld versus Nieuwe Wereld., Donderdag 15 Dec : Van Bruisend naar Port en Kaas.

Proefavonden

Ik breng je graag wat wegwijs in de geweldige wijn en bierwereld. Vooral niet moeilijk maar toegankelijk en vooral gezellig! Dit doe ik door middel van een proefagenda in het voorjaar en in het najaar. Deze avonden zijn op donderdagavond van 19.30 tot +- 22.00 . U kunt zich daarvoor hieronder opgeven.

Heeft u interesse om samen met uw vriendengroep of familie een besloten avond te organiseren dan kan dat ook op elke avond van de week. De groep moet alleen minimaal bestaan uit 8 personen en maximaal uit 14 personen. De avond duurt ongeveer +- 3 uur. Wat krijgt u hiervoor:

 • +- 8 a 9 wijnen
 • Luxe bijpassende wijn/spijs hapje
 • Water, brood
 • Professionele uitleg aan de hand van een PowerPoint
 • Een avondvullende leuke, gezellige, en smakelijke leerzame avond!

We kunnen zelf aan de hand van uw wensen een thema uitkiezen, b.v. Frankrijk, Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Zuid – Amerika, maar ook port/kaasavonden. Uiteraard kunnen we ook kiezen voor een bierproeverij , de Craft bieren zijn booming op dit moment. En laat ik nou net biersommelier zijn geworden dus ook daar kan ik u van laten genieten. Er zijn veel mooie bieren die geproefd moeten worden!